x

Newsroom

Нова работа по време на пандемия – втора част

24 July
Article

 

Днес ще ви запознаем с Тодор Сотиров и Цветанка Симончева, които наскоро се присъединиха към екипа на Proxiad Bulgaria. Тодор е любител на народните танци, негови хобита са да ходи в планината и да играе табла. Цветанка обича да експериментира нови неща, като посещаването на различни уъркшопи за готвене, рисуване или други интересни занимания, прекарва свободното си време в пътувания и в четене на книги.

Тодор и Цветанка преминаха изцяло онлайн процеса по подбор и споделят за своите първи впечатления с Proxiad Bulgaria.

 

Как премина процеса ти на кандидатстване за позицията?

 

Цветанка: Рекрутмънт процесът мина изключително леко и приятно – изцяло онлайн. След едно много усмихнато интервю и няколко технически задачи, вече бях готова да се присъединя към семейството на Proxiad.

 

Тодор: Процесът беше изключително бърз и стегнат. В рамките на една седмица проведох разговор с представител на екипа по подбор, с Акаунт мениджър по проекта и разговор за отправена оферта. Може би за мен периодът беше доста динамичен, тъй като бях кандидатствал и на друго място, но Proxiad ме спечелиха с бързината и точността в обратната връзка. 😊

 

Как протече въвеждането ти в работния процес?

 

Ц:  Бих казала, че онбординг процесът все още продължава, тъй като проектът е нов и пътят пред нас все още не е отъпкан, което прави нещата още по-интересни и мотивиращи.

 

Т:   На този етап онбординг процесът протича в смесен модел. В първия ми работен ден имах онлайн сесия за запознаване с компанията и основните процеси в Proxiad. Имам възможност да работя от вкъщи изцяло, но за мен е важно да ходя и в офиса, за да се запознавам с други колеги и да изграждам отношенията си с тях (нямам търпение да се съберем всички на живо 😊).

Що се касае за онбордига по проекта ми, тъй-като това е изцяло нов клиент, аз все още преминавам през този процес, дори може би съм още в началото.

 

Защо избра Proxiad Bulgaria?

 

Ц:  Първоначално ме привлече самата позиция, която за мен е доста интересна, а и имам предишен опит в тази сфера. Също така всички, с които се запознах по време на рекрутмънт процеса ми се сториха много усмихнати и ентусиазирани. С две думи – работата е интересна, екипът е чудесен и условията са добри 😊

 

Т:  При избора ми на работодател важна роля има реномето на компанията и обратната връзка, която мога да взема от познати. За Proxiad получих изключително добра препоръка от моя приятелка и мога да кажа, че това имаше решаващо значение. Разбира се, възможността да сравня две оферти от различни работодатели ми даде предимството да съм и обективен, а Proxiad определено отговориха на очакванията ми.

 

Какво ти хареса в онлайн процеса спрямо стандартното интервю в офис?   

 

Ц:  Плюсовете на стандартното интервю в офис са, че се запознаваш на живо с хората и можеш да усетиш настроението в офиса, общата атмосфера. Но със съвременните технологии онлайн интервютата са не по-малко продуктивни, а същевременно човек не губи време в транспорт. Като цяло съм голям привърженик на дистанционните опции за интервюта, срещи, обучения, работа от вкъщи и т.н. А и с оглед на ситуацията в момента, смятам че тoзи формат на интервюта и срещи е наистина необходима и ни позволява да се чувстваме по-сигурни.

 

Т:  Най-приятната изненада за мен е, че драстична разлика в процеса когато е на живо или онлайн няма. Професионализмът е на високо ниво, комуникацията е естествена и онбординга напълно безпроблемен. Всичко това показва, че преминаването към онлайн не е проблем и не се усеща промяна сравнено с досега установените модели. 

 

Преди месец Proxiad Bulgaria сключи договор с нов клиент – един от най-големите логистични доставчици в света. Тодор и Цветанка са първите членове на новосформирания екип, като компанията планира разрастване в най-скоро бъдеще. Повече за работните позиции можете да научите тук: https://bulgaria.proxiad.com/careers/

Start your own success story today!

Contact us

This website uses cookies to improve your experience. To learn more, please visit Cookie Settings and Terms of use